Pânze circulare special proiectate pentru unul dintre cei mai importanți furnizori de mobilă ai retailerului IKEA

Cu o activitate de peste 18 ani pe piața din RomâniaAVIVA a început prin tăierea și rindeluirea primară a materialelor lemnoase. Ulterior, a demarat producția de parchet din lemn masiv din diferite esențe (stejar, cireș, nuc, frasin), accesorii (plinte), în diferite forme și dimensiuni, alături de panouri îmbinate din lemn masiv.  

Din 2007, aceeași companie s-a impus în producția de blaturi de bucătărie și panouri stratificate, devenind rapid unul dintre liderii din domeniu. În prezent, AVIVA este una dintre cele mai importante firme producătoare de obiecte de mobilier din lemn, fiind furnizor IKEA la nivel internațional. 

De ce ne-au ales pe noi?

Deși colaborează cu mai multe firme pentru furnizarea de scule pentru liniile de producție, atunci când au avut nevoie de pânze circulare cu specificații speciale, au apreciat colaborarea cu inginerii Technowood, alegând să le proiecteze și să le realizeze împreună cu noi. 

Mai exact, pentru operațiunile sensibile în materiale lemnoase, AVIVA avea nevoie de pânze circulare foarte subțiri, de 0.8 mm, brazate cu pastile dintr-o carbură specială de 1.15 mm.  

Fiind reprezentanți oficiali ai FABA Polonia în România, am luat legătura cu furnizorii și am încercat să oferim AVIVA cele mai bune produse, care să se potrivească nevoilor specifice de pe linia de producție. Deși nu a fost ușor, am reușit să contactăm reprezentanți ai Universității de cercetare și dezvoltare de materii prime a Poloniei care ne-au ajutat să proiectăm și să obținem sculele dorite. 

Desigur, au fost și probleme

După dezvoltarea produsului, Technowood a livrat o primă serie de 30 de pânze circulare de probă. În următoarea lună, pânzele furnizate au fost folosite pe linia de producție, iar feedbackul nu a încetat să apară: pânzele s-au comportat excelent. 

La scurt timp, însă, a urmat încă o comandă, ceva mai mare de această dată, de 300 de pânze circulare. După o negociere de preț, pânzele au fost livrate iar clientul le-a integrat pe linia de producție, însă de această dată, calitatea pânzelor nu a corespuns cerințelor. 

Cum am rezolvat situația?

Petru că punem accent pe calitatea produselor oferite, am decis să retragem cele 300 de pânze circulare livrate la AVIVA. Ce a urmat a fost o analiză completă a procesului de producție pentru scule pentru a identifica cauza exactă care face sculele să cedeze bucăți din corp la contactul cu materialul prelucrat.  

În urma verificărilor am reușit să identificăm și să îmbunătățim operațiunile care conduceau la ruperea pânzelor și am produs rapid alte 300 de bucăți pe care le-am livrat către AVIVA.  

Cum a evoluat colaborarea dintre noi și AVIVA?

Noile pânze au putut fi integrate pe liniile de producție, fără a ceda în timpul operațiunilor. De atunci, Technowood este principalul furnizor de pânze circulare speciale pentru AVIVA, oferind în continuare aceleași produse de calitate pentru operațiuni speciale. 

Share:

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×

Discută cu specialiștii Technowood

× Cu ce te putem ajuta?