5 serii de teste profesionale din partea RG Holz , toate trecute cu brio de sculele Technowood

Specialiștii Technowood merg periodic la clienți pentru a verifica sculele furnizate pentru liniile de producție: verificări de funcționalitate, calibraje sau eventuale ascuțiri. Acolo unde este nevoie, suntem pregătiți să înlocuim anumite scule sau să recomandăm alte soluții care ar putea simplifica activitatea clienților.

Cum am început colaborarea cu RG Holz?

Fabrica RG Holz executa operațiuni pe materiale lemnoase pe 4 linii de producție. Cea mai utilizată sculă pentru lemn era freza de îmbinat în dinți în două variante. La momentul respectiv, liniile de producție RG Holz erau echipate cu scule germane, pe care aceștia erau nevoiți să le importe, iar costurile pentru înlocuirea periodică a frezelor erau destul de ridicate.  

Agenții noștri au propus inginerilor de la RG Holz o alternativă la frezele germane pe care le foloseau, și anume freze de îmbinare FABA. Când am făcut recomandarea nu ne bazam doar pe prețul considerabil mai mic al sculelor noastre, ci și pe calitatea ireproșabilă a acestora, așa că nu am avut emoții atunci când reprezentanții companiei maramureșene au vrut să testeze durabilitatea sculelor noastre și calitatea execuțiilor finale. 

A urmat o serie de teste

Una dintre liniile de producție ale companiei a fost echipată cu freze de îmbinat în dinți, urmând ca rezultatele să fie analizate atent de o echipă internă a clientului. Îmbinările obținute au fost vopsite cu vopsea roșie, urmând ca după câteva minute să se acționeze asupra părții îmbinate cu o rindea electrică. Pentru ca îmbinarea să fie de calitate, vopseaua nu trebuie să treacă prin îmbinare. 

Așa s-a întâmplat și în cazul îmbinărilor realizate cu ajutorul sculelor de la noi. După acționarea cu o rindea electrică, de pe părțile îmbinate a fost îndepărtat un strat de câțiva milimetri pentru a se observa dacă vopseaua a pătruns prin îmbinări. Testul a ieșit așa cum ne-am așteptat, nicio picătură de vopsea nu a reușit să treacă de îmbinare. 

Testarea sculelor nu s-a oprit la vopseaua roșie. După ce a fost trecut prin testul vopselei, același semifabricat a fost vopsit cu tinctură de iod, ca ulterior să fie verificat cu o lupă specială. Testul cu iod avea dublu rol: 

  1. Să verifice dacă bucățile formează îmbinări perfecte la vârfuri
  2. Să verifice dacă tinctura reacționează cu adezivul utilizat la îmbinare – atunci când tinctura reacționează cu adezivarea, îmbinarea este considerată perfectă 

În următoarea etapă, semifabricatele au fost testate în mână. Scândura de 30-50 cm, obținută din elemente îmbinate la 6 metri, se scutură după ce iese de pe linia de îmbinare. Astfel, este verificată rezistența îmbinărilor, test pe care frezele de îmbinare recomandate de noi l-au trecut cu brio.  

Testele au continuat în laborator

Pentru că pe liniile de producție sunt importante chiar și cele mai mici detalii, specialiștii RG Holz au supus îmbinările făcute cu sculele de la Technowood la încă o serie de teste, de data aceasta în laborator. 

Semifabricatele au fost ținute în apă fierbinte și apoi uscate în condiții de umiditate crescută. După uscare, rezistența îmbinărilor a fost testată pe un banc special, care ajută inginerii să stabilească anumiți parametrii de rezistență ai îmbinărilor.  

Așa cum ne așteptam, îmbinările au rezistat și de această dată, încadrându-se în parametrii de calitate impuși pe liniile de producție de la RG Holz. 

Nu în ultimul rând, sculele au fost supuse testului ascuțirii. De data aceasta nu a fost verificat produsul final, ci rezistența și durabilitatea sculelor, care au funcționat la fel de bine ca la prima tăiere timp de 3 luni, adică pe toată durata lor de viață.  

Finisaj de calitate la un preț considerabil mai mic

După toate testele pe care sculele Technowood le-au trecut cu brio, RG Holz a ales să implementeze scule de îmbinat cât și capete de rindeluit Hidro, cuțite de rindeluit și alte scule profesionale pentru lemn, nu doar pe linia de îmbinare, ci pe toate cele 4 linii de producție. Sculele noastre nu au adus doar un beneficiu major pentru calitatea produselor finale, ci și o economie majoră în bugetul companiei, care acum plătește mai puțin pe scule la cele mai înalte standarde industriale.  

Share:

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×

Discută cu specialiștii Technowood

× Cu ce te putem ajuta?